top of page

FITNESS

FysioFitness

Voor wie:

 

FysioFitness is een manier om uw lichaam gezond en soepel te houden. Zelfstandig, maar wel aan de hand van een trainingsschema, kunt u aan uw eigen trainingsdoelen werken.

FysioFitness is een perfecte manier om op een snelle en verantwoorde manier aan uw gezondheid te werken. Door een combinatie van verschillende oefeningen kunnen spierkracht en uithoudingsvermogen verbeteren.

FysioFitness is bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen en die zelfstandig en zonder begeleiding kunnen en willen sporten, maar die zich (nog) niet in een grote sportschool thuis voelen.

 

Doel:

Door aan de slag te gaan met FysioFitness kan men zich na een tijdje:

  • Fitter voelen

  • Minder snel moe voelen tijdens en na inspanning

  • Beter kunnen slapen

  • Meer ontspannen voelen

FysioFitness kan ook worden ingezet om lichamelijke klachten te voorkomen. Bijvoorbeeld rugklachten, maar ook aandoeningen als Reuma, Diabetes, en Hart- en Vaatziekten kunnen door FysioFitness gunstig beïnvloed worden!

Onze praktijk beschikt over een fitnessruimte met een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige fitnessapparatuur. Tijdens uw training kunt u gebruik maken van alle aanwezige apparaten, gewichten en ander oefenmateriaal. Daarnaast zijn er kleedruimtes aanwezig, en kunt u gebruik maken van onze toilet- en doucheruimte.

Voordat begonnen wordt met het sporten zal er een intake plaatsvinden. Deze intake bestaat uit een gesprek en enkele metingen en fysieke testen. Tevens wordt de trainingszaal gedemonstreerd en wordt er uitleg gegeven over training en trainingsschema’s.

Medische Fitness

Voor wie:
 

Medische Fitness is een manier om uw lichaam gezond en soepel te houden. In tegenstelling tot FysioFitness, vindt de Medische Fitness wél onder begeleiding plaats. Onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten kan er worden getraind in groepen van maximaal 6 personen. Op deze manier kan er een gerichte en individuele begeleiding plaatsvinden, waarvoor juist de persoonlijke aandacht gewaarborgd wordt.
 

Onze medische fitness is met name geschikt voor mensen die:

* lichamelijke klachten hebben of hebben gehad en hier onder begeleiding van een fysiotherpeut aan willen werken

* een steuntje in de rug nodig hebben om in beweging te komen

* de voorkeur geven aan een gerichte, individuele begeleiding tijdens het fitnessen

* gezond en verantwoord aan een gericht doel willen werken

* zich niet in een grote, massale en drukke sportschool thuis voelen

Voordat begonnen wordt met het sporten zal er een intake plaatsvinden. Deze intake bestaat uit een gesprek, enkele metingen en fysieke testen. Tevens wordt de trainingszaal gedemonstreerd en wordt er uitleg gegeven over training en trainingsschema’s. Het doel van deze intake is inzicht krijgen in uw huidige lichamelijke niveau. Vandaaruit kunnen wij een persoonlijk trainingsschema maken met uw wensen, om daarmee uw persoonlijke fitnessdoel (-en) te behalen.

Heeft u vragen of wilt u een keer tijdens de medische fitness komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

bottom of page