FLEXCHAIR

The best care

Voor wie:

 

Steeds meer mensen hebben een zittend beroep. Verkeerd beweeggedrag tijdens het zitten kan een oorzaak zijn van uw rugklachten. Om uw beweeggedrag te verbeteren maken onze therapeuten gebruik van de Flexchair.

 

Een sterke en gezonde rug begint bij een dynamisch actieve zit. Uw rug krijgt zijn vrijheid van bewegen terug. Zittend bewegen met de Flexchair heeft veel voordelen: coördinatie en stabiliteit verbeteren, sportieve prestaties nemen toe en het zittende werk wordt langer pijnvrij volgehouden.

Doel:

 

Via een test wordt het beweegvermogen van de rug door een computerprogramma vastgelegd.

Deze test bestaat uit het maken zes geprotocolleerde bewegingen, zichtbaar gemaakt in een gekleurde vlakverdeling op het beeldscherm. De gevraagde bewegingen lopen in moeilijkheidsgraad op.

Kleur- en gebiedsverdeling en regelmaat van bewegen zijn bepalend voor de 

beoordelingsscore. Deze score zal variëren tussen 0 en 200+. Aan de hand van deze uitslag en de persoonlijke beoordeling van de therapeut wordt het oefenschema/behandelplan bepaald. De totale duur van de test bedraagt ongeveer een kwartier.

 

De testgegevens worden door een computerprogramma geanalyseerd. Op basis hiervan wordt een trainingsprogramma samengesteld wat met de FlexChair uitgevoerd zal gaan worden. Met deze training wordt de houding en belastbaarheid van de lage rug verbeterd.

Meest voorkomende klachten:

  • Rugklachten gerelateerd aan de werkhouding

  • Nekklachten gerelateerd aan de werkhouding

  • Andere fysieke klachten in combinatie met zithouding

INFORMATIE

DIT DOEN WE

CONTACT

Grotestraat 11a 
5931 CS Tegelen

077-3732001   

Bongerdstraat 231
5931 NE Tegelen

077-8510216   

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle

Webdesign en fotografie 

MV logo 2016.transp web2.png