top of page

nieuws

agenda datum.png

22.01.2020

Een dag in het leven van een Human Biomechanics Specialist

22 januari 2020

Sander Eyssen:

Sinds ik mijn opleiding heb afgerond, ben ik altijd opzoek geweest naar nieuwe therapievormen en uitdagingen. Naast mijn werkzaamheden als algemeen fysiotherapeut heb ik 3 jaar geleden mijn passie gevonden. 

Functional Patterns is hetgeen wat mij scherp houdt en de therapievorm waar ik de meeste voldoening uit haal. 

Tijdens een sessie van Functional Patterns kan ik alles uit de kast halen wat betreft biomechanica. Dit betekent dat ik kijk naar hoe het gehele lichaam in al zijn facetten zou moeten bewegen. Alles wordt geanalyseerd van spieren en gewrichten, tot de complexiteit van bewegingen.

Nadat we samen de compensaties van het lichaam in kaart hebben gebracht, gaan we aan de slag om deze er zo snel mogelijk uit te trainen. Dit doen we op een speciale manier die uniek is in de trainingswereld. Hiervoor heb ik meerdere cursussen gevolgd, ook bij de bedenker van dit unieke systeem in Hawaii

Door deze unieke manier van trainen kan ik heel snel bewegingspatronen van mensen aanpassen, zonder dat mensen zich hiervan bewust zijn. De resultaten die we hiermee behalen zijn op geen andere manier te reproduceren.

Deze therapievorm geeft mij de tools om de meest complexe problemen aan te pakken.

 

Patiënten met complexe klachten die alle therapievormen al geprobeerd hebben en geen hoop meer hebben, zijn voor mij de grootste uitdaging.

En ik geloof dat ik door middel van Functional Patterns iedereen beter aan het bewegen kan krijgen.

Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van bewegen die we optimaliseren.

Voor resultaten en meer informatie over deze revolutionaire aanpak kunt u altijd een vrijblijvende afspraak met mij maken.

 

Ook ben ik te volgen via Instagram                          sander_eyssen 

Cliënt aan het woord:

Mijn naam is Susan, ik ben 54 en heb in de afgelopen jaren vaak problemen gehad door blessures en een ontsteking in de peesaanhechtingen in mijn rechter been. November 2018 maakte ik een misstap op de trap, de pijn die daarop volgde was zo erg dat ik niet kon slapen of lopen. Mijn dokter heeft verschillende pijnstillers voorgeschreven waaronder morfine en diclofenac, maar niets nam de pijn weg. Ik kon alleen met een stok en veel pijn lopen.

Ik heb alles geprobeerd, verschillende fysio’s (wat soms, tijdelijke verlichting gaf) acupunctuur en alles wat ik kon vinden in de alternatieve geneeskunde. Niets hielp, ik kon mijn sokken en schoenen zelf niet aan doen en moest mijn been optillen om in de auto te stappen.

Alles waar ik plezier en ontspanning van kreeg was weg, geen wandelingen in het bos en hardlopen leek wel een eeuwigheid geleden.

Toen vertelde mijn zoon over ‘functional patterns’ therapie! Ik heb meteen een afspraak gemaakt, op dit punt wist ik dat als ik niet snel iets zou vinden om mij te helpen, ik nooit meer van mijn lichaam kunnen genieten. Sander had geen medelijden, hij keek naar mij en gaf mij meteen het gevoel ‘hij kan mij helpen’. Dit betekende niet 1x per week iets aan mijn been laten doen, hij legde uit wat er mis was in mijn manier van bewegen, gaf opdrachten en advies, ik merkte dat ik sterker werd, lichamelijk, maar zeker ook mentaal…. Ik kreeg het gevoel dat ik beter zou kunnen worden, met geduld, eigen inzet maar vooral ook door Sander, zijn geduld, duidelijke uitleg maar ook zijn begrip als ik slechte dagen had en oefeningen tijdelijk oversloeg.

Zonder stok lopen was al een droom, nu weet ik dat ik met zijn ondersteuning weer ga hardlopen, mijn leven terug en beter dan ooit, want ik weet nu hoe het is om met pijn en zonder vrijheid van beweging te leven.

Ik zal je nooit terug kunnen betalen, maar jij en je kennis van ‘functional patterns’ hebben mij mijn leven teruggegeven.

Bedankt!

bottom of page