top of page

nieuws

Schrijven
agenda datum.png

15.04.2022

Nieuw in onze praktijk:
Stoppen-met-roken-coaching met het “Rookvrij en Fitter”-programma!!

15 april 2022

Je wilt graag stoppen met roken. Echter is dit makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je dit alleen doet. “Rookvrij en Fitter” helpt jou bij het stoppen met roken! Onze gecertificeerde coaches begeleiden jou persoonlijk of telefonisch tijdens het stopproces. Uit onderzoek is gebleken dat stoppen onder begeleiding de stopkans 10 keer vergroot. Dus waar wacht je nog op?

Kosteloos stoppen-met-roken programma

Het programma van “Rookvrij en Fitter” wordt één keer per kalenderjaar 100% vergoed vanuit het basispakket door de zorgverzekeraar. Je betaalt hierbij ook geen eigen risico. Dit programma wordt door erkende coaches verzorgd. In onze praktijk is Gijs Hoeben de Stoppen-met-roken-coach.

“Rookvrij en Fitter” bestaat uit verschillende onderdelen. Samen zorgen ze ervoor dat je voor altijd stopt met roken!

1. Het hanboek en de kknijpbal

2. De intake

3. De groepssessies of individuele sessies

4. De Fresh Air Walks

5. Overgangsgesprek na de intensieve begeleiding

Wil je meer info? Lees hier verder over dit programma en bekijk dit filmpje!

Instagram_post_SQ-QR (1).png
agenda datum.png

25.05.2021

Schrijfmotoriek van basisschoolkinderen verslechterd tijdens thuisonderwijs

25 mei 2021

Netjes schrijven is voor veel kinderen al best een hele klus. Door de digitalisering wordt er veel minder geschreven en veel meer getypt. Erg jammer, want juist schrijven zorgt voor een goede fijnmotorische ontwikkeling. Tegelijkertijd leer je sneller van zelfgeschreven tekst, dan getypte tekst. Begrijpend lezen en het lerende vermogen in het vervolg van hun (school)carrière zijn ook mede afhankelijk hiervan.

Tijdens de Corona-pandemie en daarmee het thuisonderwijs, is het handschrift van basisschoolkinderen flink verslechterd.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5231461/kinderhandschrift-lockdown-thuisonderwijs-nog-slechter-geworden

Gelukkig staan onze kinderfysiotherapeuten Saskia Mollink en Rick Keijers klaar om met alle hanenpoten aan de slag te gaan en de schrijfmotoriek bij kinderen te verbeteren!

schrijven.jpg

09.02.2021

Leefstijlcoaching COOL

9 februari 2021

agenda datum.png

18.12.2019

Wij hebben er een nieuwe specialisatie bij - Leefstijlcoaching COOL!

CooL staat voor “Coaching Op Leefstijl”, en is een programma wat gericht is op volwassenen met een verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. Behoort u tot deze doelgroep én bent u voldoende gemotiveerd om uw leefstijl blijvend te veranderen?

Lees hier meer...

CooL spec.jpg
bottom of page