nieuws

agenda datum.png

22.01.2020

Een dag in het leven van Biomechanics
Specialist

22 januari 2020

Sander Eyssen:

Sinds ik mijn opleiding heb afgerond, ben ik altijd opzoek geweest naar nieuwe therapievormen en uitdagingen. Naast mijn werkzaamheden als algemeen fysiotherapeut heb ik 3 jaar geleden mijn passie gevonden. 

Functional Patterns is hetgeen wat mij scherp houdt en de therapievorm waar ik de meeste voldoening uit haal. 

Tijdens een sessie van Functional Patterns kan ik alles uit de kast halen wat betreft biomechanica. Dit betekent dat ik kijk naar hoe het gehele lichaam in al zijn facetten zou moeten bewegen. Alles wordt geanalyseerd van spieren en gewrichten, tot de complexiteit van bewegingen.

biomechanics_edited.jpg
knoop play.jpg

Nadat we samen de compensaties van het lichaam in kaart hebben gebracht, gaan we aan de slag om deze er zo snel mogelijk uit te trainen. Dit doen we op een speciale manier die uniek is in de trainingswereld. Hiervoor heb ik meerdere cursussen gevolgd, ook bij de bedenker van dit unieke systeem in Hawaii.

Lees hier meer...

 
 

18.12.2019

Scopias Trailrun op 02.02.2020 

18 december 2019

agenda datum.png

Na een succesvolle en zeer enthousiast ontvangen eerste editie van de Scopias Steilrand Trail zal op 02 februari 2020 de tweede editie van deze Trailrun georganiseerd worden door de Scopias Atletiekvereniging. Het parcours start vanaf Brasserie Maasduinen in Belfeld (Camping Maasduinen) en loopt rondom de Nederlands Duitse Steilrand met verassend veel hoogtemeters. De mogelijke afstanden gaan over 10, 20 of 30 kilometer.
Onderweg zijn er verzorgingsposten. Het parcours biedt veel single trails met pittige beklimmingen, mooie uitzichten en meer dan 99% off-road.

De fysio’s van FysioTeam Tegelen zijn weer aanwezig voor een herstellende sportmassage, blessurebehandeling of -preventie, of voor nét dat extra mentale steuntje in de rug.

Kijk op www.scopiastrail.nl voor meer informatie, en schrijf je vandaag nog in!

FysioTeam tegelen Trailrun.jpg

18.12.2019

Een dagje uit het leven van een kinderfysiotherapeut.

18 november 2019

agenda datum.png

18.11.2019

Werken met mensen is elke dag weer een verrassing. Je weet nooit hoe je dag eruit komt te zien en wat je die dag tegen gaat komen. Wanneer je werkt met kinderen, zijn zelfs de eerstvolgende 5 minuten soms een raadsel!

Voor mij fantastisch als kinderfysiotherapeut. Behalve dat het zeer variërend werk is, word ik ook elke keer weer even lekker wakker geschud door de frisse blik die kinderen vaak hebben. Wat de reden dan ook is dat ze bij mij komen met hun klachten.

Kinderen/jongeren, soms kun je ze achter 2 rollen behang plakken, en soms zijn ze hun gewicht in goud waard. Het grappige is dat wij (als kinderfysiotherapeut, maar ook als maatschappij) kinderen zelfstandig willen laten denken, totdat ze niet meer doen wat diezelfde ‘wij’ eigenlijk van ze willen.

Dit ‘omdenken’ is heerlijk en zeer herkenbaar voor iedereen die met kinderen of jongeren werkt.

Hier geef ik een inkijkje wat ik zoal op een dag meemaak.

Lees hier meer....

Diploma-nieuws!

9 Juli 2019

agenda datum.png

09.07.2019

Onze Maud heeft vanaf 14.06.2019 een vernieuwd diploma Orthopedische Revalidatie in de pocket! Proficiat collega💐!

Sinds begin juli (2019) mag ook onze collega Rick zich officieel afgestudeerd kinderfysiotherapeut noemen! Samen met Saskia vormen zij nu het KinderfysioTeam! 🎉

Nóg meer diploma-nieuws!

Vanaf nu heeft Gijs de erkenning "Leefstijlcoach" achter zijn naam staan!

Binnenkort zal het daardoor mogelijk zijn om leefstijltrajecten te gaan volgen in onze praktijk. Meer informatie hierover volgt...